Bayer CropScience NL

15 juni 2010

Nieuw product van Bayer Environmental Science: Merit Turf

toegelaten voor sportvelden, golfbanen en graszodenteelt; niet toepasbaar in akkerbouw, grasland of tuinbouw
In de mei vergadering van de Ctgb heeft Bayer Environmental Science een toelating gekregen voor Merit Turf. Dit product, op basis van de werkzame stof imidacloprid, is toegelaten voor gebruik op recreatiegrassen, zoals sportvelden en golfbanen, en in de graszodenteelt ter bestrijding van engerlingen (larven van de meikever) en emelten (larven van de langpootmug).

Merit Turf is een speciale formulering, ontwikkeld door Bayer Environmental Science (Bayer ES), een business unit van Bayer CropScience. Deze unit richt zich specifiek op enkele professionele marktsegmenten, te weten: plaagdiermanagement, sportvelden en openbaar groen.Om verkeerd gebruik van Merit Turf te voorkomen, is het belangrijk om te weten dat het product niet toepasbaar is in de akkerbouw, grasland of de tuinbouw. Een toelating voor dit product in groot-agrarische gewassen is helaas niet mogelijk.

Merit Turf zal beschikbaar zijn in een 5kg verpakking met een dosering van 30 kg/ha. Naar verwachting zal er medio juni een eerste beperkte hoeveelheid leverbaar zijn.

In de folder (te vinden via deze link) kunt u alles lezen over Merit Turf.


Foto 1. Schade veroorzaakt door kraaien op zoek naar emelten en engerlingen
  • Laatst gewijzigd:  donderdag 17 juni 2010

Zoeken